Jim Orie
Nederlands English Deutsch

Jim Orie

Jim Orie is als het ware opgegroeid in de tattooshop van zijn vader, Greg Orie. Met zo'n bekende en geroemde tatoeëerder als vader kon het ook niet anders: Jim wilde tatoeëren. Hij begint zijn carrière achter de balie van 'Dragon Tattoo' in Eindhoven. Daar groeit zijn interesse voor het vak. In de periode dat hij 'Floor Manager' en 'Piercer' is, verdiept Jim zich steeds meer in het tatoeëren. Hij kijkt graag verder dan zijn neus lang is. Zo bezoekt Jim conventies en beurzen waar hij nieuwe artiesten en stijlen leert kennen.
Bovendien is hij bij 'Dragon Tattoo' omgeven door de beste tatoeëerders van het land waaronder Rob Deut en Jeroen Franken. Met de nodige inspiratie in het hoofd gaat hij aan de slag met zijn eerste tekeningen in etnische tribal stijl. Uiteraard onder een toeziend oog van vaders. Het is een cliché maar oefening baart wel degelijk kunst. En Jim maakt kunst. Met 12 jaar ervaring in de vingers is Jim Orie inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerd tatoeëerder. En het is ook nog eens een aardige kerel.

De stijl van Jim

Jim Orie is gespecialiseerd in 'symbolisch blackwork'. De inspiratie voor zijn werk vindt hij onder andere in de etnische tribal stijlen Marquesan, Polynesian, Samoan en Maori. Daarnaast gaat zijn werk altijd gepaard met de nodige respect voor de tradities van deze oude culturen. Ook vind Jim het belangrijk dat het ontwerp 'klopt' met de lijnen van het lichaam of lichaamsdeel. Hoewel de stijl van Jim uniek is, vormen jouw persoonlijke wensen en ideeën altijd de basis voor je nieuwe tatoeage. Zo loop jij aan het einde van de dag met een dikke glimlach en een goed gevoel de shop uit!

De shop van Jim

Dankbaar voor zijn tijd bij 'Dragon Tattoo' vond Jim het tijd voor een nieuwe uitdaging: zijn eigen tattooshop. "Ik maak graag mensen blij" aldus Jim. Met dit motto in het achterhoofd ging hij als een malle aan de slag. Hakken, zagen, slopen… je kent het wel. Maar het resultaat mag er zijn! De semigesloten shop is per juli 2013 een feit. Jim Orie opent op afspraak de deur van zijn shop. Heb je interesse in een unieke tatoeage met symbolische waarde? Of wil je gewoon een vette plaat op lichaam? Neem dan contact op met Jim.


Geschreven door Frank Jochems
Creative Communication.
Eindhoven 12-06-2013.

Shop:

Hoogstraat 73A
Eindhoven
The Netherlands

+31 (0)40 24 68 090
e-mail: jim@jimorie.com

Open:

Vrijdag:
12.00 - 20.00

Op afspraak:
e-mail: jim@jimorie.com

Connect:

facebook
instagram